Varför är research viktig?

När man ska köpa produkter och utrustning till hemmet så finns det både bra och dåliga produkter. Det finns både risker och chanser när man ska köpa en specifik produkt, ibland blir man supernöjd och produkten överträffar förväntningarna men tyvärr så finns det även tillfällen där produkten man har köpt inte alls når den kvalité man har tänkt sig. Därför är det viktigt att göra rätt och korrekt research. Därför vill vi tipsa om ett par saker som kan vara bra att tänka på vid eventuella köp, speciellt när det gäller produkter för hem och hushåll.

Vad behöver du handla?

Vad du en ska köpa så tycker vi att man först och främst ska gå igenom för sig själv vad syftet med produkten är. Därefter kan det vara en god idé att sätta upp en budget, hur mycket pengar vill man lägga på produkten och vilken prisklass kommer man att hamna i? Som med i stort sätt alla prylar så går kvalitén ofta i linje med priset och billiga produkter inom samma sortiment riskerar ofta att ha en sämre kvalité. Därför är det viktigt, speciellt om man hamnar i budget segmentet ifall hur mycket kvalité och eventuella funktioner som kan man tänka sig att uppoffra. Ibland kan det även handla om produkter där man bara vill dra nytta av själva grundfunktionen och inte behöver allt runtomrking, då kan det till och med vara värt att köap en billigare produkt.

Efter att man har bestämt syfte och prisklass med produkten så kan det vara en god idé att bestämma vilka funktioner som man verkligen behöver samt de funktioner som kan vara bra men inte livsviktiga, allt för att sortera bort så mycket produktsortiment som det bara går vilket underlättar valet.

En sista sak att tänka på som kan vara mycket kritisk är att produkten eller utrustningen måste vara kompatibel där du tänkt att den ska vara kompatibel. Det kan handla om allt från elektronik som måste passa i uttag eller annan elektronik. Det kan handla om storlekar på utrustning som måste få plats på vissa ytor. Det är inte kul att köpa en produkt som inte passar eller är för stor eller för liten. Om man riskerar att hamna i ett sådant läge så mät gärna dimensioner innan köp, kolla eventuell kompabilitet, är man osäker så kolla produktspecifikationen, ring återförsäljaren eller sök upp på internet.

Va kritisk mot butiker

När man går till sin butik så tycker vi att man ska vara kritisk. En butiks jobb är att sälja och vissa butiker kan gå ganska långt för att öka sin försäljning. Vi tycker det är viktigt att få säljaren förstå ens egna behov och att vara tydlig exakt vilken produkt man är ute efter, vilka funktioner man behöver och vilken prisklass man hamnar i. Därför är det så viktigt att göra research innan och vara tydlig emot säljaren. Ett klassiskt säljknep är att alltid försöka rekommendera en något dyrare produkt.

Om man istället handlar på nätet så brukar ofta produktsortiment kunna sorteras på “populäritet” notera att butiker kan själva välja vad som är populärast och det som visas kan istället vara en produkt som butiken har mest vinstmarginal på eller har stört behov av att sälja av just nu. Många onlinebutiker har också möjligheten till recension eller betygsättning av produkt men butiken själv kan även här välja att bara presentera positiva omdömmen.

Läs objektiva recensioner

Det bästa sättet att försäkra sig om att en produkt är bra, speciellt en billigare modell är att söka på andra kanaler på nätet än i själva webbutiken. Testa att googla den specifika produkten så kommer du säkert till något objektivt forum. Har du en vän som har en liknande produkt så är det säkert en bra objektiv informationskälla.

Länkar : Konsumentverket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *