Köpguide för riskokare

Ris är nog en av de mest populära kolhydraterna som lagas inte bara i svenska hem men i hela världen. Det är en av de bättre kolhydraterna då det är enkelt att laga och enkelt att mäta kalorier ifall du tränar och försöker hålla dig på en viss vikt. Något som vi hör alltför ofta är dock hur konsistensen när man lagar riset aldrig blir lika bra som på restaurang. Det känns alltid som att de har något hemligt knep för att få till den där perfekta konsistensen som tuggas perfekt i munnen. Hur ofta har man inte stått i köket och hällt i riset för att några minuter senare se vattnet koka över och brännas på spisen. Vi vill i denna artikel berätta om riskokare och varför du ska överväga att köpa en för att underlätta din matlagning och faktiskt få fram det där perfekta riset du söker.

Vad ska man titta på?

Först och främst är det viktigt att du ser över ditt kök. Vad har du för utrymmen? Hur mycket plats har jag för en riskokare? När du väl kollat upp detta så kommer det underlätta då riskokare kommer i alla möjliga storlekar. Allt från väldigt små till jättestora för att kunna laga ris till en stor familj eller bara för att kunna göra väldigt många matlådor för dig som tränar eller vill spara tid och pengar.
Har du ett litet hushåll finns det absolut ingen anledning till att du ska köpa dig en avancerad och gigantisk riskokare då den oftast inte ger dig något mer än vad en mindre hade gjort.

Nästa steg efter du har kollat upp storleken är att titta på designen. Om din tanke är att riskokaren ska vara synlig och lättåtkomlig i köket är det viktigt att designen faktiskt är snygg så att den passar in bra.
Idag finns det massvis med olika typer av riskokare i alla möjligt designer. Det är därför viktigt att faktiskt föreställa sig hur den kommer se ut när den väl ligger i ditt kök där hemma.

När det kommer till funktionalitet så är detta faktiskt inte lika hög prioritet då det enda kravet är att du ska kunna lägga i riset och riskokaren ska göra sitt jobb. Massa fluff är faktiskt inte så krävande när det kommer till dessa produkter. Givetvis om du har mycket pengar att lägga så är mer funktionalitet bättre men det är absolut inget krav. Några exempel på funktioner som kan finnas i en riskokare är ångfunktion.

Rengöring

Nu till det kanske tråkigaste men viktigaste när det kommer till riskokare. Hur enkelt är det att rengöra? Ris som vi alla är väl medvetna om är väldigt klibbigt och att diska en kastrull du kokat ris i är sällan en fröjd för sinnet. Se därför till att det är enkelt att rengöra din framtida riskokare. Kolla så att du enkelt kan komma åt alla utrymmen för att slippa stå och svära medans du har ris över halva kroppen medans du aggressivt försöker rengöra riskokaren med en diskborste eller svamp. Det finns även modeller som låter dig ta ut själva kastrullen för att du senare enkelt ska kunna stoppa denna i diskmaskinen.

Koka ris

Självklart så behöver man inte använda sig utav en riskokare utan du kan även koka ris på vanligt vis. Du kan använda dig utav receptet här: https://www.koket.se/koka-ris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *